fredag 4. desember 2009
Analyse av musikkvideo: Pink - Don't Let Me Get Me
Tittel: Dont let me get me.
Artist: Pink
År: 2001
Album: Missundaztood
Målgruppe: Tenåringer, unge voksne
Sjanger: Pop rock, alternativ rock
Musikkvideoen til sangen "Don't let me get me" av Pink er formet med stor tanke på teksten i sangen. Sangen i musikkvideoen handler om temaer mange kan kjenne seg igjen i, spesielt ungdommer. Teksten forteller at Pink (eller personen i teksten) vil være en annen og kjemper mot seg selv.
Videoen er en blanding av fortellende video og konsertvideo.
Det er veldig ofte sammenheng mellom tekst og bilder. Hun kjemper mot seg selv både i teksten og i videoen.
Det er for det meste sammenheng mellom videoen og sangen. Når hun for eksempel synger: "Everyday I fight a war against the mirror, I can't take the person starin' back at me", står hun foran speilet og skriker til seg selv.
Det handler stort sett om Pink og resten er de som er rundt henne, som lærere, klassekamerater, musikkprodusenten, og publikummet hennes. Det er delvis sammenheng mellom miljø og teksten, når hun synger: "Never win first place, I don't support the team", sitter hun på benken på en fotballbane.
Videoen starter med at hun sitter på sidelinjen under en fotballkamp, så kommer det fram en tenkeboble, som glir over i neste scene. Da sitter hun i klasserommet, men det sklir fort over til at hun står foran speilet og krangler med seg selv i jentegarderoben. Resten av klassen tror hun har blitt gal og det hun knuser speilet. Da stivner bildet, som viser seg å være et bilde på bordet til en musikkprodusent der Pink sitter. Han sier at hun må forandre seg for å kunne bli en stjerne. Scenen går over i et blad hun leser, der det er bilde av henne selv utenpå coveret. Kameraet hopper inn i bildet, og hun er backstage og blir gjort klar til konsert. Da går musikkvideoen over til å bli en konsertvideo. Mens hun synger om at hun vil være en annen, blir hun til forskjellige personer. Det ender med at hun synger foran et stort publikum, og så forlater hun scenen.
Virkemidlene er at det er en sammenheng mellom tekst og bilder, det er mye farger og høyt tempo. Alle disse tingene er med på å fange oppmerksomheten til den som ser på.
Vår vurdering:
Vi tror at videoen kanskje var original på sin tid, men det er så mange som ligner nå, så vi ble ikke like entusiastiske. Den var nok mer populær i 2001 enn i dag. Videoen økte nok oppmerksomheten rundt Pink i 2001, men den gjør nok ikke det nå. Vi fikk ingen spesiell opplevelse av videoen, den egner seg nok mer for yngre ungdommer.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar